A kertészkedés mellett az otthonomra is figyelni kell

Amikor csak tehetem kimegyek a kis kertembe és kertészkedek. Szerencsére már gyermekkoromban megszerettették velem a természetet és a kertészkedést, így nem is volt kérdés, hogy lesz saját kertem. Ha nem is nagy, de egy akkora, hogy lehessen zöldséget és gyümölcsöt termeszteni benne. Viszont nem csak a kertet kell ápolni. Ha valakinek van családi háza akkor tudja, hogy egy idő után a felújítás az elkerülhetetlen. Ez az idő nálunk is elkövetkezett. Éppen ezért nem csak a nyílászárókat cseréltettük ki és festettük újra a házat, hanem a fűtési rendszerünket is korszerűsítettük.

Ezt elektromos fűtéssel oldottuk meg. A Fűtésrendszerek oldalán tájékozódtam nagyrészt, így szinte minden elektromos fűtési rendszerről részletesen olvashattam. Ennek az oldalnak köszönhetően könnyen el tudtam dönteni, hogy melyik elektromos fűtési rendszert válasszam és melyik lesz az otthonomba a legmegfelelőbb.

Az elektromos padlófűtések nagyon praktikusak, hiszen a telepítésükhöz nincs szükség nagy átépítésre , hatékony és láthatatlanul dolgozik. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy a földszintre egy ilyet mindenképp beszerzek.

elektromos padlófűtések

A másik elektromos fűtés, ami mellet letettem a voksomat, az elektromos kazán volt. Ez azért tetszett, mert nincs hozzá szükség kéményre, nem kell hozzá központi fűtés és kevésbé veszélyes , mint a gáz kazán. Emellett pedig ugyanolyan hatékony tud lenni és még káros anyagok sem keletkeznek a fűtés során.

Az elektromos fűtésnek talán ez az egyik legnagyobb előnye. Rendkívül környezettudatos és sok káros anyagtól megkímélhetjük a bolygónkat, ha ilyet használunk. Mindemellett pedig még hatékonyak is és csendben végzik a dolgukat.

Ha számodra is fontos a környezet védelme és az, hogy korszerű fűtési módszereket használj, akkor mindenképp érdemes lehet elgondolkozni az elektromos fűtésen. Több alternatíva is van, ha elektromos fűtésben gondolkozol. Pár példa: elektromos fűtőszőnyeg, bojler, fűtőpanel, radiátor, vízmelegítő. De ezek megtalálhatóak infrafűtéssel is. Így ha a legkorszerűbb és legmegbízhatóbb fűtési módszert szeretnéd választani, akkor az infrafűtés jó választás lehet.

Amennyiben a hőszivattyú tetszik, akkor van egy jó hírem. Ez az egyik legnépszerűbb megújuló energiás rendszer, és a szolgáltatóktól lehet igényelni kedvezményes tarifát erre a fűtési rendszerre. Így duplán jól járhatsz. Környezettudatos vagy, hatékony a fűtésed és még kedvezményes áron is kapod meg a szolgáltatótól.

Ha azon aggódsz, hogy sokkal drágább lesz az elektromos fűtés, mint a gázzal történő fűtés most, akkor a hőszivattyú mellett még a figyelmedbe ajánlom a napelem rendszer telepítésének a lehetőségét is. Hiszen a napelemnek köszönhetően elő tudod állítani azt az energia mennyiséget, ami fedezi az elektromos fűtést is. Így máris nem kerül többe a fűtés. Sőt, idővel szinte alig fog valamibe kerülni, ha már megtérült a napelem.

Legyen neked is korszerű a fűtési rendszered és tájékozódj a Fűtésrendszerek oldalán. Mint látható az elektromos padlófűtések mellett sok más lehetőséget is nyújtanak, így mindenképp alaposan informálódni kell a nagy döntés előtt.