Az e-tanusitas.eu segített végre kertes házba költözni

Mivel egész gyerekkoromat olyan házban töltöttem, aminek van kertje, így jelentős visszalépésnek volt tekinthető, amikor lakásba kellett költöznöm a belvárosba. Őszintén szólva szerintem egy kis depresszión is átestem emiatt. Rettenetesen hiányzott a szabad levegő, a növények, a kék ég. De hála az égnek megismertem azt a nőt, aki mostanra már a feleségem, és aki ugyanígy kertes házba vágyott, szóval csak idő kérdése volt a váltás! Ki is néztünk magunknak egyet a külvárosban, amit egy idős bácsi hirdetett, de az az érdekes az egészben, hogy nekünk is be kellett neki segítenünk, mert az ingatlanosa nem volt hajlandó, szép történet, mondhatom… Például arra sem figyelmeztette, hogy az adásvétel lebonyolításához érvényes energetikai tanúsítással kell a háznak rendelkeznie, ez teljesen új és ismeretlen volt a bácsinak. Szóval amellett, hogy a pénzügyeket intéztük, még ezzel is foglalkoznunk kellett. Így akadtunk rá az e-tanusitas.eu oldalára, akiket végül sikeresen megbíztunk, és akik lehetővé tették, hogy végbemehessen az üzlet.

e-tanusitas.eu

Az energetikai tanúsítás során, mint azt az e-tanusitas.eu oldaláról megtudtuk, előre egyeztetett időpontban kiérkezik egy felmérő szakember, aki a szükséges adatokat begyűjti, és a központban kikalkulálják az ingatlan energiahatékonyságát. Ha egy ház szinte romos, szelelnek az ajtajai-ablakai, ráadásul még fűtése sincs, az jogosan számíthat a legrosszabb, JJ besorolásra, míg egy frissen épült, hőszigetelt és megújuló energiával ellátott ház már lehet, hogy megkapja a BB vagy AA osztályzatot. Hát, a miénk HH kategóriát kapott végül, vagyis valamivel átlag alatti, de tudtuk, hogy lesz mit fejleszteni rajta. Viszont az e-tanusitas.eu munkatársai nagyon korrektek voltak, a szakember pontosan akkor érkezett, amikorra egyeztettük, diszkréten és pontosan végezte a munkáját és pár napon belül meg is kapta a bácsi a házra a dokumentumot.

Így hát lényegében mi voltunk olyan talpraesettek, hogy a saját leendő házunkhoz intéztük az energetikai tanúsítást, mivel ha arra vártunk volna, hogy az eladó tegye meg, akkor még most is a bérelt lakásban senyvednénk. Viszont így, hogy az e-tanusitas.eu-hoz fordultunk, a lehető legjobban jártunk. Élhettünk volna az extra gyors ügyintézéssel is, amivel 24 órán belül kézhez kaptuk volna a tanúsítást, de annyira még nem volt sietős a dolog. Persze utána már minden rendben zajlott, és kiköltözhettünk a régóta áhított kertes házba! Ha pedig 10 éven belül túladnánk rajta, akkor sincs gáz, mert a tanúsítás még mindig érvényes lesz!