Különleges esemény a kertemben: oxigénpalackra volt szükség

Ha valaki kertészkedik, tudja, hogy a legjobb érzés, ha megoszthatja másokkal a munkáját. Minél többen gyönyörködnek abban a környezetben, amit létrehoztunk, mi kertészek, annál elégedettebbek vagyunk.

Mivel gyerekkorom óta hobbikertész vagyok, nekem is ez adta az igazi boldogságot. Mindig áthívtam a barátaimat, hogy megmutassam nekik a gyönyörű virágokat, és különleges növényeket. Majd késöbb megadatott a lehetőség, hogy nyissak egy kis vendéglőt is a kert melletti telken, és kialakíthattam a saját mini-botanikámat.

Ez nem kis kihívás volt, de örömmel vettem minden akadályt. Sok vendég érkezik hozzám néhány napra pihenni, és kirándulni a környéken, és majdnem mindenkinek van valami különleges igénye, és majdnem minden nap akad valami megoldandó probléma. De ez benne az öröm, és minden igény kielégíthető, minden gond megoldható. Még az is, ha az embernek oxigénpalackra van szüksége! Mert bizony ilyen is volt.

Tavaly nyáron járt nálam egy család, akik felhívták rá a figyelmem, hogy a vendéglőhöz nagyon jól állna egy terasz is, ahová kiülhetnek reggelizni és vacsorázni, vagy akár csak olvasgatni, beszélgetni. Nagyon jó ötletnek tartottam, és elhatároztam, hogy megcsinálom én magam! Építek egy vasszerkezetet, majd fából rá a teraszt. Beszereztem a szükséges eszközöket, hegesztőt, alapanyagot, és sok információt. Nagy munka állt előttem, mivel ilyet még sosem csináltam.

Ekkor szembesültem életem legnehezebb kihívásával is, legalábbis akkor még azt hittem, hogy nehéz lesz: oxigénpalack kellett, még aznap, hogy meg tudjam kezdeni a hegesztést. Ki gondolta volna ezt? Laikusként nem tudtam, hogy egy hobbibarkácsnak is ilyen eszközökkel kell rendelkeznie. A szomszéd ébresztett rá erre, én meg csak fogtam a fejem.

oxigénpalack

Sosem ütköztem még ilyen problémába, fogalmam sem volt hol kezdjem, csak azt tudtam, hogy építeni akarok egy teraszt, hogy a jövőben még ennél is jobban érezzék magukat a látogatók. Azt gondolom ez teszi igazán profi vendéglőssé az embert.

Megmozgattam minden követ. Laikusként a helyi barkács ismerőseimmel kezdtem, és megkérdeztem, hogy mégis melyik multiból szerezhetek oxigánpalackot, azonban elmondták, hogy ennek nem ez a menete. Viszont az egyikőjük ajánlott egy oldalt, ahol elmondásuk szerint még aznap sikerrel járhatok.

Ez az oldal a gazpalackfutar.com volt, ahol az egyik menüpont alatt bizony megtalálható az eszköz, amire most szükség van. Sőt, az egy dolog, hogy kapni lehet, bár számomra ez is meglepő, mivel nem vagyok a téma szakértője, de ki is szállítják, még egy napon belül. Pont erre van szükségünk! Őszintén nem gondoltam, hogy bárkinek lehet otthon oxigénpalackja.

Gyorsan csekkoltam az elérhető termékeket az oldalon, és eldöntöttem, hogy mekkora oxigénpalackra van szükségem, mert többféle kiszerelés is van. Nekem fontos volt, hogy ne legyen erre gyakran gondom, ezért a legnagyobbat rendeltem, ami csak elérhető volt, hátha az összes vendégházhoz létrehozok egy kisebb pihenőt.

Azt írta a cég a weboldalán, hogy Budapesten, és annak 20 km-es vonzáskörzetében szállítanak házhoz. Nem voltam biztos, hogy ebbe beleesek, de az oldal alján található egy lista, amiből ellenőrizhettem, és szerencsére Pomáz még beleesett ebbe a körbe.

Azonnal vettem is elő a telefonom, és hívtam az oldalon elérhető telefonszámot. Nem tudtam még, hogy ez tényleg működik-e, nem hittem el, hogy még azon a napon érkezik majd egy futár, és oxigénpalackot ad át nekem. Aztán a telefonbeszélgetésből kiderült, hogy ez márpedig így lesz. Nagyon örültem neki, hogy ezt ilyen simán el tudtam intézni, és lehetőségem nyílt rá, hogy megkezdjem a vendéglőm fejlesztgetését.

Egyeztettem a céggel, hogy mikor tudja valaki átvenni a terméket a vendéglőnél. Igen, az egy dolog, hogy Budapesten és annak 20 km-es vonzáskörzetében szállítanak házhoz napon belül, még azt is veled egyeztetik, hogy neked mikor jó az átvétel. Nem hittem el, hogy sikerült megoldani a problémát.

A futár nem sokkal késöbb, a megbeszélt időintervallumban érkezett, és átadta a palackot. Kérdeztem tőle, hogy ez mégis hogyan lehetséges, és mondta, hogy olvassak utána az oldal blog szekciójában, vannak jó sztorik leírva. És tényleg! Nem semmi cég!

Lehetővé tettem, hogy már aznap megkezdődjön az “építkezés”, vagyis nem én, hanem a gazpalackfutar.com. Sosem rendeltem még oxigénpalackot, és megijedtem, amikor ezzel a helyzettel szembesültem, de ez a vállalkozás igazán megkönnyítette a dolgom.