Mindenki másképp gazolja

Világ életemben vidékinek tartottam magam, tanyán nőttem fel, szeretek gazolni, kapálni, ültetni. Számomra ez kikapcsolódás, ahogy sok városi ember számára is. Mindegy mekkora helyünk van a növények nevelgetésére, érdemes belevágni. Ha még sosem láttunk cserepet közelről, akkor sincs gond, hiszen a mai világban kettő kattintás árán elérhetjük az összes tutorial videót és kertészkedős csoportot.

Urbán jungle

Nemrég fogtam bele a lakásom eldzsungelesítésébe, eleinte csak néhány kaktusz és avokádó palánta árválkodott az ablakomban, de mára ez megváltozott. Lassan több a növény, mint az ELTE Füvészkertben. A barátaim el is kezdtek erre felfigyelni és rengeteg növényt ajándékoztak nekem, kif futókákat, anyósnyelvet, pletykát, egy óriási fikuszt, könnyező pálmát és rengeteg féle elültetendő magot. Nemrég mondtam is nekik, hogy lassan nem lesz egy talpalatnyi hely se a lakásban, így nem tudok sajnos több növénykét befogani.

Szomorkodásomra felfigyelve, egyikőjük a világ legkedvesebb dolgával lepett meg: egy kis locsolókannával és egy egyedi póló tervezéssel, ami igazán szívhez szólt. Mesélte, hogy talált egy weboldalt, ahol te tervezheted meg a kívánt pólód. Ő is ezt tette, és nagyon beletrafált, hogy hogyan vidíthatna fel. A póló egyedi mintájú, zöld színben. Csodás anyagú póló, amilyen másnak nincs, csak nekem, és pont olyan különlegesnek is érzem benne magam az urbán kertészkedéseim közben. Mostmár nem csak a növényeim azok, akik mind gyönyörű leveleket bontanak, hanem én is, hála a szép levél mintáknak.

Örültem, hogy mesélt erről az egyedi póló boltról, mert rögtön láttam, hogy vegán témájú pólókat is lehet rendelni. Én bizony a növényi csapatba tartozom minden szempontból, így rendeltem abból is magamnak, és mivel fő a biztonság, mellé egy színben passzoló szájmaszkot is. Rögtön hármat bedobtam a kosaramba, mert így kaptam egy negyediket ajándékba, szóval így már a hét szinte minden napjára lesz tiszta maszkom. Mosni is lehet őket, és biztonságos kétrétegű védelmet adnak. A legjobb pedig, hogy nem kell se belepaszíroznod magad, se félpercenként felfele huzogatni az orrodra, mert állítható gumis pántjai vannak, még kertészkedés közben sem csúszott le.

A póló tervezés ötlet mindenesetre nagyon megtetszett, mert nem csak növények terén szeretek sokszínű lenni, hanem az öltözködésemben is. Nem szeretem, ha szembejön velem az outfitem az utcán. Az egyik pólónál elrontottam a méretet, de itt sem akadtam problémába, mert a méretet szívesen kicserélték nekem.

póló tervezés

Szezonális ajánlatuk is sokféle van, például karácsonyi, szóval azt nem árt mostanában fejben tartani, főleg, hogy még kedvezmények is előfordulnak. Ráaadásul látszik, hogy profi a csapat, mert saját, kiváló grafikusokkal dolgoznak együtt, szóval, ha te sem vagy egy rajzművész, ne aggódj, nem kell neked megfesteni az elképzelésed.

A kertészkedéshez ugyebár hozzátartozik, hogy koszosak leszünk mi is meg a ruháink is. Kiömlött egy kis virágföld, leöntöttük magunkat egy extra növény vitaminos tápoldattal, cserepet festettünk stb. Hát ez se gond, a pólókat nyugodtan fordítsd ki és már lehet is mosni a gépben , 30-40 fokon. Nem fog sérülni tőle, ami azért az egyedi pólóknál ritka. Minőségi anyaguk és a klassz mintáik miatt már azon is elgondolkoztam, hogy küldök nekik ajándékba egy office növényt.