Nagy álmom volt egy kertészeti cég alapítása, és most talán teljesülhet

Szerintem ez egy általános nagy-nagy álom, hogy az ember azt csinálhassa, amit igazán szeret és élvez, és mindezt a saját maga főnöke ként. Hiszen sokkal nagyobb szabadságot ad, ha máshogy nem is, fejben. Tudod, hogy amit csinálsz, azzal magadnak teszel jót, és amit nem csinálsz, azzal saját magadat károsítod meg. Előre eltervezheted melyik munkád, miben terem majd gyümölcsöt, és nem csak egy összeg fog megjelenni a hónap végére a számládon.

Persze, ez eddig mind szép és jó, de tenni is kell azért, hogy egy cég jól menjen, nem csak ülni a babérjaidon. Legalább ezzel az oldallal, amit találtam a cégalapítás technikai része nem rád hárul. Persze pénzbeli kompenzálásba kerül, de minden munkát meg kell fizetni. Semmi sincs ingyen, ahogy mondják, és ezt szerintem egy magánvállalkozó az, aki igazán meg tudja érteni.

Na, de akkor rá is térek az oldalra, és a bt alapítás költségeire. Ugyan az oldal állítja, hogy alapítást 18 ezer forintért, vagy ingyen vállal, nem árt elolvasni az apró betűs részt, hiszen ha székhelye már van a cégnek, nem érdemes az “ingyenes” részt választani. Ha székhely bérléssel együtt vesszük a bt alapítás költségei részt, akkor a bérlés hat plusz egy hónapra Budapesten 29900 forint. Ezzel szemben Újlengyelben 39900 forint. Én a budapesti lehetőséget terveztem igénybe venni, mert az volt a legkézenfekvőbb. Hogyha viszont már meglévő székhellyel akarna az ember céget alapítani, akkor 18 ezer forintba kerül maga az alapítás, ami gyakorlatilag az ügyvédi munka díja, ahogy írják is az oldalon. Ők minden papírmunkát elintéznek mellé ingyen.

Persze pár dolgot még a cég megalapítása előtt meg kell tenni, ahogy arra fel is hívják a figyelmet. Szerintem ez nagyon rendes tőlük, főleg ha esetleg a leendő ügyfél nincs teljesen a dolgok magaslatán. Mint már említettem én bt formájú céget szeretnék, és mivel azt egyedül nem lehet, már meg is van rá a társam, a legjobb barátom, aki hasonló szenvedéllyel van a kertészet irányában, szóval biztos lehetek benne, hogy jó kezekben lesz az üzlet. Ha ketten vagyunk, már nem is olyan nagyok a bt alapítás költségei. Ez mellett még kezdőtőkéhez szükség van 3 millió forintra, de alapítani 0 forintra is lehet, csak tevékenykedni nem.

Összességében az oldal elég korrektnek tűnik, és majd holnap telefonálok nekik a kérdéseimmel, amik felmerültek, és onnantól már csak a papírmunka van vissza. Szerintem aki gondolkozik rajta, hogy idén alapítson céget, annak mindenképp megéri benézni hozzájuk. Ha másért nem is, de tájékozódni mindenképp megéri.