A kertészkedés is felérhet egy sportolással

Akik már próbálták, azok tudják, hogy a kertészkedés az bizony egy nagyon aktív fizikai munka. Alaposan el lehet benne fáradni a jó levegőn. Ha nem vigyázunk számtalan különböző sérülést, húzódást szerezhetünk általa, de minthogy mozgással jár, mindenképpen jót tesz az egészségnek. Nézzük csak meg például a híres Bálint gazdát, aki 100 évig élt!

Ilyenformán, mint a többi sporthoz, ehhez is használhatunk aktivitásmérőt, ha másért nem, hát kíváncsiságból, hogy például a tevékenység közben hány lépést tettünk meg, netán hány kilométert, illetve, hogy hány kalóriát égettünk el vele.

Ezek miatt én is úgy döntöttem, hogy a nagymamám egy ilyennel lepem meg a 80.születésnapjára. A vásárláshoz ezt a weboldalt kerestem fel, hogy megtudjam mi az aktuális aktivitásmérő, Fitnesz-, sportóra választék.

Úgy látom 244 különböző termékből választhatok, ami rengeteg, így a szűrők segítségével próbálok jobban eligazodni a széles kínálatban. A vízállóság fontos szempont lehet számomra, hiszen a kertben előfordulnak vizes műveletek, mint például maga az öntözés vagy akár egy szemerkélő nyári zápor. Szerintem ha már veszek egy ilyen eszközt, akkor legyen már másra is jó a nagyimnak, így az alvásfigyelőt is kiválasztom. Azért neki már vannak alvásproblémái ebben a korban, hátha segít valamit. Androidos telefonja van, így jó lenne, ha azzal össze lehetne kapcsolni. Mivel a szívével sok gond van, a szívritmus/pulzus érzékelőt is kiválasztom, hogy jobban észrevegye, ha túlpörgette magát, vagy például felidegesíti valami. Ez mondjuk általában a nagypapám, aki összejárkálja a lakást még mielőtt felszáradt volna a felmosott padló. Innen már a kinézet döntene, de hát nem is tudom, az így bent maradt 8 óra túl modern az ő stílusához. Lehet, hogy ezt az utolsó funkciót mégis kiveszem.

Hát így már egész más, találtam egy csodát, amit szerintem a nagyimnak találtak ki! Bellabeat Leaf Urban Aktivitásmérő – Rózsaarany névre hallgat a termék. Ez nem egy óra, hanem lehet karkötőként, nyakláncként vagy klipként is hordani. Nincs képernyője, bluetooth-al kapcsolódik a telefonhoz. Akár Androidhoz, akár Iphone-hoz, így akár az enyémhez is kapcsolhatjuk és látom, hogy hogy van éppen. A külleme gyönyörű, akár egy ékszer. Így nem kell ráerőltetnem valami sportosat, ami nem is illene hozzá. Ezt még én is szívesen viselném. Az ára egyébként teljesen rendben van, csak 35 ezer Ft, azt simán többfelé dobjuk anyukámmal és a tesóimmal. Még fontos volt ugye a vízállóság, amit ez tud, így akár zuhanyzás közben sem baj, ha fent felejti a kezén vagy a nyakában. Emellett figyeli az alvást és méri az aktuális stressz szintjét is. Anyaga fa és hipoallergén rozsdamentes acél.

Akár már most ki tudom fizetni bankkártyával online és vagy átveszem a következő munkanap este, vagy akár házhoz kérem, de az egy nappal később lesz és plusz 1500 Ft-ba kerül. Ja, azt még nem is mondtam, hogy van rá egy év garancia is.

Szerintem a nagyim nagyon fog neki örülni: ékszer és aktivitásmérő egyben. Mi pedig azért leszünk boldogok, mert biztonságban tudhatjuk őt kertészkedés közben is, és monitorozhatjuk az egészségi állapotát. Hát így néz ki manapság az Aktivitásmérő, Fitnesz-, sportóra választék.