A kertészkedés mellett az autónk karbantartása is fontos

Apukám mindig rengeteg időt szánt arra, hogy a kertünk csodálatos állapotban legyen. Emlékszem, mikor tinédzser koromban áthoztam hozzánk a barátaimat, mindig elámultak azon, hogy micsoda szép virágaink vannak. Ez volt apukám hobbija és büszkesége is. Bevallom, hogy mikor gyerek voltam, nem tartozott a kedvenc elfoglaltságaim közé, mikor segíteni kellett neki a kertben. Ez főleg azért volt, mert egyébként sem szerettem kinn lenni, másrészről pedig apukámnak mindig megvoltak a saját ötletei azzal kapcsolatban, hogy miként kell a kertet művelni és nem volt nagy beleszólásom.

Most azonban, hogy már nem élek édesapámékkal, rá kell jönnöm, hogy micsoda varázslat volt az, amit ő annak idején végbevitt. Az első cserepes virágom például heteken belül elpusztult. Szörnyű élmény volt, ami rádöbbentett arra, hogy a növények nevelése és megőrzése, valójában micsoda odafigyelést és művészeti érzéket igényel.

Nincs ez másképp az autókkal sem. Ritkán gondolunk bele, mikor elhelyezzük magunkat a volán mögött, hogy egy micsoda komplex gépezet indul be pár gombnyomás, vagy egy kulcs elfordításának hatására. Ezt a gépezetet azonban karban is kell tartani. Ehhez pedig nem elég az otthon szerzett tudásunk. Érdemes mindig rábízni egy olyan szakemberre, aki nagyon ért ehhez. Én sokáig nem találtam ilyet és bármilyen meglepő, végül az internetet böngészve jött velem szembe egy.

Ez a hely, a www.metaautoszerviz.hu nevet viseli magán. Elsőként természetesen én is fenntartásokkal álltam hozzá a dologhoz. Nem szabad megbízni mindenben, amit az ember az interneten talál. Pár bekezdés elolvasása után azonban a www.metaautoszerviz.hu oldala képes volt megváltoztatni a hozzáállásomat. Főleg azzal, hogy nagyon őszinték voltak a szolgáltatásukkal kapcsolatban. Mindig részletesen tájékoztattak arról, hogy az adott problémának mi lehet az eredete és, hogy ezt meg tudnánk-e oldani otthoni módszerekkel. Nekem ez nagyon szimpatikus volt. Hiszen ettől rögtön azt érzi az ember, hogy nem csak pénzt akarnak lenyúlni tőlünk, hanem őszintén hiszik, hogy a legtöbb problémát érdemes szakemberrel megnézetni, vagy később még több problémánk lehet.

A legnagyobb bajom az szokott lenni a szervizekkel, hogy a folyamat végére sokkal nagyobb összeget kell kifizetnem, mint amit eredetileg megbeszéltünk. Ennek persze több oka van, amit meg is lehet érteni, hiszen közbejöhetnek váratlan dolgok. A www.metaautoszerviz.hu szolgáltatásában azonban az a különleges, hogy nem kell tartanunk az ilyen plusz költségektől. Azért, mert az összes olyan alkalommal, mikor valamiért plusz költséget kéne felszámolniuk, először felkeresnek minket és megkérdeznek arról, hogy szükségünk van-e erre. Ezáltal nem kell azt éreznem, hogy a szerencsére bízom az összeget.

Sokszor pedig alkatrészeket kell majd cserélni az autónkban. Ez is egy érzékeny téma szokott lenni, mikor az autónkat szervizbe visszük. Itt azonban nem kell amiatt aggódnunk, hogy rossz minőségű alkatrészekkel teszik tönkre az autónkat. Minden egyes alkatrészre garanciát vállalnak, amiket térítésmentesen kicserélnek, ha meghibásodnának. Számomra ez nagyon megnyugtató volt, hiszen így rajtuk van az a felelősség, hogy milyen minőségű alkatrészekkel dolgoznak.

Úgy éreztem, hogy ennyit elég is tudnom a www.metaautoszerviz.hu szolgáltatásáról, hogy végül valóban felkeressem őket. A telefont szinte azonnal felvették, ami nagy pozitívum számomra a távolsági ügyintézésben. Megbeszéltünk egy olyan időpontot, ami mindkettőnk számára megfelelő és az ügyintéző azt is elmagyarázta, hogy körülbelül mennyi ideig fog tartani a javítás. Az összes ígéretüket betartották és nem kellett elszenvednem semmilyen kellemetlen meglepetést.