Így születhet napelem pályázat vállalkozásoknak 2021 évben

Amellett persze, hogy a kertépítéssel is szeretnék egy olyan pontra érni, ahol már teljesen elégedett vagyok és minden szép és letisztult, ezerrel sasolom azt is, hogy mikor jön ki napelem pályázat vállalkozásoknak 2021 évében majd.

Imádom a kertünket és tényleg rengeteg időt, pénzt és energiát szántam és szánok arra, hogy gyönyörű legyen az a környezet, amiben a vevőket fogadjuk. Azonban emellett arra is szeretnék nagy hangsúlyt fektetni, ha már egyébként is a modern fűtések a szakterületünk, hogy a ház energetikailag is modern legyen. Így jött képbe a napelem.

Azt viszont évek óta tudom, hogy napelem pályázat vállalkozásoknak 2021 előtt is elérhető volt, nem is akárhogy. A legtöbb esetben valamilyen vissza nem térítendő hitel formájában lehetett igényelni támogatást az épület energetikai fejlesztésére, ami egy zseniális dolog, hiszen egy napelem még mindig több milliós tétel és ha valaki ezt kifizeti helyettem én boldogan elfogadom. Szóval ez már egy ideje fontos helyet kapott a tervek között, csak éppen még a tettlegességig nem jutott el a történet, mert a tavalyi évben lecsúsztunk a pályázatról.

Van ugyanis olyan eset, amikor annyian pályáznak erre az ingyenes lehetőségre, hogy egyik napról a másikra csak kiteszik kvázi a “megtelt” vagy “elfogyott” táblát, mert hogy gyakorlatilag is az történik, hogy kifogy a keret. A sporoljnapelemmel.hu oldalán még külön fel is hívják arra a figyelmet a következő évre vonatkozólag, hogy legyünk résen, nehogy úgy járjunk ezzel, mint a korábbi években már egyszer-egyszer valamelyik megyében valaki.

Ez az említett oldal egyébként egy hasznos honlap, egyrészt sok mindent meg lehet tudni arról, hogy hogyan is működik a napelemes rendszer, milyen részei vannak és melyiknek milyen szerepe van. Másrészt arról is sokat írnak, hogy a korábbi években milyen napelem pályázatok voltak vállalkozásoknak és magánszemélyeknek, amiből azért egész jól lehet arra következtetni, hogy mi várható majd a következő évben. Ezért is emeltem ki az előbb, hogy érdemes folyamatosan figyelni a pályázati lehetőségeket, mert van, hogy nagyon gyorsan elfogy az erre szánt keret és akkor abban az évben már nem lehet többet pályázni.

Annál is inkább érdemes odafigyelni, mert a 2021-es év sok szempontból más lehet. Egyrészt a források is másképp alakulhatnak, mind az eloszlásuk, mind pedig hogy mennyit és mikor tesznek elérhetővé. Másrészt az emberek igényei is kicsit kiszámíthatatlanabbá váltak. Van, akinek elfogyott a pénze és esze ágában sincs ilyen jellegű fejlesztésbe fogni, viszont olyan is van, aki csak gyűjtögetett, gyűjtögetett, de nem tudta elkölteni ebben az évben a felgyülemlett értékeit, ezért a jövő évben sasolni fogja az ilyen jellegű lehetőségeket.

Az meg már tényleg csak az államon meg persze az EU-n múlik, hogy milyen forrásokat tesz most elérhetővé az ilyen korszerűsítésekre. Valószínűleg a vírushelyzet rengeteg dolgot átformál majd, ebben a szektorban is épp úgy, mint az élet és a gazdaság más területein. Ha viszont szeretnétek ti is mindig naprakészek lenni a témában, akkor azt ajánlom, hogy kövessék a sporoljnapelemmel.hu oldalt, mert itt abban a pillanatban meg fog jelenni a napelem pályázat vállalkozásoknak 2021 évében, amint a hivatalos szervek oldalára is felkerül.