Lassan kész a vidéki “rezidenciánk”

A közös álmunk beteljesedésének kapujában állunk a feleségemmel: lassan költözhetünk vidékre, mert minden kész lesz, amire vágytunk. Pedig az egész csak egy kerttel indult… Akkor legalábbis “kertnek” hívtuk. Kertészkedni akartunk, de ma már, a méretét tekintve elmegy egy kisebb gazdaságnak is, amit felépítettünk. Olyannyira elhivatottá váltunk, hogy a telkünk végébe az elmúlt három évben házat is építettünk, és eltökéltük: ott fogunk élni. Nem csak lejárunk majd, és a hétvégéinket áldozzuk ennek, hanem “örökre” odaköltözünk. Azt esszük többnyire, amit megtermeltünk, a legközelebbi város határától 40 km-re fogunk élni, ami nagy váltás lesz a győri, belvárosi életünk után, de már alig várjuk! Kihívásnak kihívás, de abban a korban vagyunk még, hogy ez inkább jelent izgalmat, mint aggódást.

A pont az i-re, az utolsó akadály, amit úgy látszik, sikeresen leküzdöttünk, a klímásomhoz köthető. Mármint azokhoz a szakemberekhez, akik Győrben is klímát telepítettek nekünk anno, a lakásunkba. A nevük: Klímaglobál – Klíma és hőszivattyú értékesítés és telepítés profiktól! Olyan simán ment annak idején minden velük, hogy egyből rájuk gondoltam, amikor a vidéki házunk fűtésének megoldásán gondolkodtam. Felhívtam az elmentett számukat, széleskörű tájékoztatást kaptam, de addig is, amíg megjön a konkrét ajánlatuk, miután ők is tájékozódtak a telepítés helyét illetően, olvasgatom a sitejukat gyakran: klimaglobal.eu a címe. A helyszíni felméréshez persze ragaszkodtak, mert így előre kalkulálható, ha valami probléma adódhat. De mivel egy modern tervezésű és csövezésű házról van szó, azt mondták, hogy bizonyosan megoldható a szivattyú is, úgyhogy nyugodt vagyok. Garancia is van. És persze sokkal kevésbé lenne bizalomgerjesztő, ha látatlanban ígérgetnének. Így viszont inkább a professzionalitás sugárzott a hozzáállásukból.

Ettől függetlenül az oldalukról mindent megtudhatok magam is arról, ami elviekben a legjobb megoldás lesz nekünk. A pénzügyi és a környezetvédelmi szempontokat is részletezik, mindenre kiterjedően. A szlogenjük nem túlzó: Klíma és hőszivattyú értékesítés és telepítés profiktól – egy valóban mindenre fókuszáló felsorolást kapunk, ha rájuk kattintunk, a kipróbált technológiát használó eszközöket illetően is. Leírják mik a talajkollektoros, talajszondás, kútvizes és egyéb hőszivattyúk jellemzői. Hogy ezek hogyan is működnek valójában, illetve miben áll eleve a hőszivattyús technológia lényege. Itt tudtam meg azt is, hogy konkrétan milyen fűtésrendszerekhez használható a hőszivattyú, de, persze adnak már látatlanban is tippet a kapcsolatfelvétel után, hogy melyik hatásfoka igazán kiemelkedő a felsoroltak közül. Ha még nem ismeritek őket, rögtön itt, ahol ezeket olvashatjátok, ajánlatot is kérhettek egyetlen kattintással. Nézzétek tényleg meg a websitejukat, vagy telefonáljatok. Ahogy mondtam, én már klímát is vettem tőlük. Ilyen dolgokban végképp, konkurenciát alig ismerő a tapasztalatuk és a referenciáik vannak, nem egy kezdő vállalkozás az övék. 15 éve tevékenykednek a klímák- és hőszivattyúk világában. Kiszállnak, kiszállítanak, mindent az ember szájába rágnak, ha nem érti, vagy bármi akad, ami nem teljesen világos, ezért bátran szoktam őket az ismerőseim figyelmébe ajánlani: Klímaglobál – Klíma és hőszivattyú értékesítés és telepítés profiktól!