A növényeket is be lehet biztosítani?!

Talán túlzás, amit a címben írtam, mégis nagyjából ez volt a reakcióm, amikor legutóbb Annával leültünk beszélgetni.
Anna az egyik legjobb barátnőm, egy településen élünk már születésünktől fogva, és mindketten a növények szerelmesei vagyunk. Nem csak a virágok vonzanak minket, mint más nőket, hanem mi azt is élvezzük, hogy megtermelünk magunknak számos zöldséget, gyümölcsöt. Kis túlzással ugyan, de mondhatni önfenntartó módon élünk.

Idén tavasszal nagyon szomorú voltam, ugyanis egy váratlan, késői fagy következtében tönkrement a teljes gyümölcstermés a kertben. Anna is így járt, de amikor panaszkodni kezdtem neki, megkérdezte: miért nem jelented be a biztosítónak? Jó, persze, nem ugyanaz az élmény, de legalább egy kis kárpótlást kapsz.
Először nem értettem, miről beszél, majd elmagyarázta, hogy olyan a lakásbiztosításuk, amely különböző kerti káreseményekre is nyújt térítést. Álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyen létezik.

Ahogy folytatódott a társalgás, kiderült, hogy az én biztosításom igencsak elavult az övéhez képest. Az enyém épphogy az alapfedezeteket tartalmazza, míg az övé minden extrát.
Mivel közeledett az évforduló, így mielőtt neki kellett állnom a lakásbiztosítások összehasonlításának, hogyha váltani szeretnék.

Anna javasolta, hogy ne pepecseljek sokat a keresgéléssel, hanem inkább menjek fel a pannonsafe.hu oldalra, ugyanis nekik a lakásbiztosítás összehasonlítás az egyik fő szakterületük. A hazai lakásbiztosítási piac legjobb ajánlatait kutatják fel, és személyes igényeknek megfelelően adnak ajánlatot. Az online kalkulátoruk elérhető az interneten.

Megfogadtam a tanácsát, és nekiláttam, hogy új biztosítás után nézzek. Valóban nagyon részletes, széles körű szolgáltatást nyújt a felület. Az online lakásbiztosítás összehasonlítás nagyon könnyű, ugyanis egy megadott kérdéssorra kell mindössze válaszolni, és máris megkapjuk, milyen biztosításokat ajánlanak számunkra. Mivel több társasággal is kapcsolatban állnak, így valóban a legkedvezőbbet fogják nekünk mutatni.

Miután megkötöttem az újat és felmondtam a régi biztosítást, alaposabban is szétnéztem a weboldalon. Ekkor figyeltem fel rá, hogy nem csak lakásbiztostással, hanem KGFB-vel, nyugdíjbiztosítással, egészségbiztosítással, hitelekkel és lakástakarékkal is foglalkoznak. Nem gondoltam volna, hogy létezik olyan cég, ahol minden ilyen szolgáltatás egy helyen elérhető. A legjobb pedig az, hogy szakértői segítséget is kérhetünk, ami nagyon jól jön, hiszen egy nyugdíj vagy egészségbiztosítás esetében összetettebb feltételeknek kell utána nézni, mint egy lakásbiztosítás esetén.

Nagyon örülök, hogy Anna ajánlotta nekem a PannonSafe-t. Mióta lecseréltük a lakásbiztosítást, azóta minden pénzügyi dologgal kapcsolatban őket keresem, és bátran ajánlom őket mindenkinek!