Kertészkedéssel és munkával is tölthetjük időnket egyetemistaként

Nemrég költöztem fel a városba a faluból, ahol születtem, felvettek ugyanis az ország egyik legjobb egyetemére. Emiatt persze sok minden megváltozik most körülöttem. Kicsit hiányzik, hogy nem mehetek ki a zöld mezőre sétálni a színes virágok között, és délutánonként nem tudok a szüleim kertjében sem besegíteni szokás szerint. Pedig nagyon szeretem a természetet és a virágokat. Gyümölcsfáink is voltak az udvarban, amiket emlékszem, még gyerekkoromban ültettünk nagyapámmal együtt, azóta pedig minden évben termést hoztak, és együtt szüretelte le a család a friss, érett, egészséges gyümölcsöket.

A városban ellenben kevés a zöldterület, maximum a parkba tud ellátogatni az ember. Ott viszont szerencsémre épp önkénteseket kerestek egy faültető akcióhoz. Még szép, hogy én az elsők között jelentkeztem! Azonfelül, hogy a kertészkedés a szenvedélyem, és nagyon örültem, hogy tehetek én is azért, hogy zöldebb legyen a város, illetve óvjuk a környezetünket a hatalmas autóforgalom ellenére is, még más fiatalokkal is volt lehetőségem beszélgetni. Sokan közülük szintén az egyetememen tanulnak más szakokon.

A növényvédelem mellett számos egyéb más téma is felmerült, többek között az is, hogy ki az, aki végez diákmunkát, és milyet. Valaki azt mondta, nemrég látott egy hostess diákmunka álláshirdetést a topiwork.hu-n. Egy másik diák pedig elmesélte, hogy hogyan kapott pont rajtuk keresztül állást. Még jó, hogy ma épp szabadnapos, mert már régebb óta a topiwork.hu által közvetített cégnél van, és ezért kevés a szabadideje, de a bevételével annál inkább meg van elégedve. Illetve az ügyintézés is teljesen rendben zajlott, a topiwork.hu segített neki a szerződéskötésben és sok minden másban is a sikeres állásinterjúja után. Ezután levonták az 1.000 Ft-os tagsági díjat az első fizetéséből az iskolaszövetkezeti regisztráció miatt, ami szintén egyszerű volt és nem tartott sokáig. Innentől kezdve pedig a többi zsebpénzét már teljesen szabadon költhette el. A munkahelyi beilleszkedéstől kezdetben tartott, mivel a cégnél főleg nála idősebbek dolgoznak, csak mostanában vált szükségessé fiatal, új munkaerő toborzása a vállalat bővülése miatt. A topiwork.hu blogjában ugyanakkor még ehhez is kapott pár hasznos ötletet!

A hostess diákmunka iránt érdeklődő másik diák még ugyanúgy kevés tapasztalattal rendelkezik, mint én, de azt mondta, ő is áttanulmányozta már részletesebben is az oldalt. Kezdetben nagyon sok kérdést szeretett volna feltenni valakinek, de erre végül nem volt szükség, mert a tájékoztatók eléggé egyértelműek voltak. Egyszer kellett csak valamiért e-mailt írnia a topiwork.hu ügyfélszolgálatának, de arra is gyorsan jött válasz, és részletesen leírtak minden fontos információt. Nem is kérdés már számára, hogy megpályázza-e a hostess diákmunka pozíciót, viszont szüksége van még egy ütős önéletrajzra és motivációs levélre. Ezeket ő is a topiwork.hu blogján olvasottak alapján igyekszik összerakni az eredményesség érdekében, illetve az álláshoz tartozó részletes munkaköri leírás is segített neki abban, hogy képet kapjon róla, hogy hogyan tudja leginkább megmutatni erősségeit a leendő munkaadóinak ebben a szituációban.

Bár a kertészkedés is szép és hasznos hobbi, azt hiszem, városi egyetemistaként mégiscsak megéri inkább pénzszerzéssel tölteni a szabadidőnket. A topiwork.hu erre számos lehetőséget kínál kezdőknek és tapasztaltabbaknak egyaránt. Időközben már én is megcsináltam a regisztrációt, amely valóban nagyon egyszerű volt. Most már nincs is más dolgom, mint megpályázni azokat a diákmunkákat, amelyek nekem is megfelelhetnek.