Kertépítő cégemnek jót tett az online marketing tanácsadás

Kertes házban nőttem fel, így a kertészkedés egészen fiatal korom óta az életem része volt. Hamar eldöntöttem, hogy később is ezzel szeretnék foglalkozni, ezért kitanultam a kertépítő szakmát.

Nagyon szerencsésnek éreztem magam, hogy olyan munkám lehet, amit őszintén szeretek csinálni, mert sajnos ez nem adatik meg mindenkinek. Különösen élvezem, hogy azt dolgozhatom, amihez igazán értek, és imádom az érzést, amikor valakinek örömet okozhatok a munkámmal.

Néhány éve vezetem a saját kertépítő és növénygondozó vállalkozásomat, ami idáig egészen sikeresnek bizonyult. Egyre több vevő talált meg minket, és a minőségi munkavégzésünk jóvoltából szájról szájra terjedt a jó hírünk. Az utóbbi egy évben azonban valami megváltozott. Azt vettem észre, hogy egyre kevesebb új ügyfelet tudunk elérni, pedig a munkához való maximalista hozzáállásunk nem változott. Még online hirdetések elhelyezésével is próbálkoztunk, de ez sem igazán vezetett eredményre. Elkezdtem aggódni, mert fogalmam sem volt arról, hogyan növelhetném az ügyfeleim számát, ezáltal pedig a bevételünket.

Egy barátom ajánlásával fordultam egy online marketing céghez, a Keresőben Elsőhöz, akiknek a szakterülete az Online marketing tanácsadás és kivitelezés – nekem ugyanis éppen erre volt szükségem. A weboldaluk főoldala nagyon jól kifejtette azt, ami az én problémám is, tehát ebből is látható volt, hogy értenek a témához. A másik dolog, ami rögtön feltűnt, az a sok pozitív visszajelzés volt az ügyfeleiktől. Ha ilyesmit látok, attól automatikusan megnövekszik bennem a bizalom egy-egy céggel szemben.

Többféle szolgáltatást kínálnak az Online marketing tanácsadás és kivitelezés területén: a weboldal készítéstől kezdve a keresőoptimalizáláson át a hirdetések kezeléséig rengeteg módon tudnak segíteni abban, hogy – nevükhöz hűen – a Google kereső első oldalára kerüljünk, és ezáltal több ügyfél találjon meg minket.

A weboldalukat böngészve rá kellett jönnöm, hogy az egyik ok, ami miatt nem tudjuk elérni a vevőket, az az igényes weboldal hiánya lehet. Már tudtam, hogy égető szükségünk van egyre, és szerencsére a Keresőben Első ezt meg is tudta adni nekünk. Ami az ő kezük alól kijön, az biztos, hogy minőségi munka, hiszen az ő céljuk egy egyedi, az igényeinknek megfelelő, profi kivitelezésű oldal létrehozása, ami keresőoptimalizált – és mindezt legfeljebb néhány hét alatt képesek hozni!

A weboldal elkészültével azonban nem ér véget a történet: itt jön a képbe a keresőoptimalizálás. Ez nem jelent mást, mint hogy meggyőzzük a Google-t arról, hogy a mi oldalunkat érdemes a keresőben előre hozni az adott kulcsszavakra. És hogy ezt hogyan lehet elérni? Úgy, hogy szempontok végtelennek tűnő sorozatának felelünk meg az online jelenlétünk során. Szerencsére a Keresőben Elsőnél ezek közül mindre odafigyelnek, így biztosítva azt, hogy a keresőoptimalizálás valóban eredményes legyen. Ezt többek között a megfelelő kulcsszavak kiválasztásával, minőségi tartalomgyártással, linképítéssel lehet elérni.

A linképítés annyit jelent, hogy folyamatosan kerülnek ki a 450+ blogból álló rendszerükbe cikkek, amiket nem robotok, hanem igazi emberek írnak. Ezekben a bejegyzésekben el van helyezve az oldalunkra mutató hivatkozás, és ez is abban segít, hogy a Google felismerje: egy hiteles, hasznos weboldalról van szó, amire sok releváns forrás hivatkozik.

Ha nagyon komoly a verseny, akkor még arra is van lehetőség, hogy teljes weboldalakat készítsenek számunkra linképítés céljából.

Amikor először böngésztem a Keresőben Első weboldalát, rögtön meg lettem győzve arról, hogy velük tényleg megéri dolgozni. Nem kell attól tartanom, hogy a konkurenciát is a Google top 10 találata közé akarják vinni, és kvázi versenyeztetnek minket: ez a cég a kizárólagosság elvével dolgozik, ami annyit jelent, hogy egy témában csak egy ügyfelet vállalnak. Tehát ha már van egy kertészettel foglalkozó ügyfelük, akkor másikkal már nem fognak szerződést kötni.

Már én is eldöntöttem, hogy elkezdem a keresőoptimalizálás folyamatát, és ezt a Keresőben Elsőnél fogom megtenni. Bár tudom, hogy ez egy hosszú folyamat, de az is biztos, hogy nagyon megéri. Nem kell aggódnom azon, hogy nem térül majd meg, és esetleg veszteséges lesz a dolog a számomra. Ez a cég ugyanis 100%-os pénzvisszafizetési garanciát vállal – ez azt is jelenti számomra, hogy ők valóban biztosak a dolgukban.

Nagyon örülök, hogy megtaláltam a Keresőben elsőt, és már alig várom, hogy velük dolgozhassak. Azt pedig még jobban, hogy a vállalkozásom végre felzárkózzon az Online marketing tanácsadás és kivitelezés területén, és minél több jövőbeli ügyfél megtaláljon minket.