Kerti virágok és szappan készítés?!

Amióta kertes házban lakunk, a legfőbb tevékenységeim egyike a kertészkedés. Először csak virágokat ültettem, de bevallom, idő kellett ahhoz, hogy kiismerjem magam ebben a világban, mert hát, az én tudásom a növényekről addig terjedt, hogy víz kell nekik. Valamelyiknek több, valamelyiknek kevesebb. De megtanultam, hogy ez azért nem csak ebből áll. Ahogy szépen belejöttem, úgy nőttek az igényeim is: már ültettem fát, vetettem fű magot, és már van egy kis zöldséges veteményesem is. Nagyon szépen haladok, bár minden sikert sikertelenség előzött meg, de most már jó úton járok.

Bár az agglomerációban lakunk, mégis van egy kis vidék íze a dolognak, úgyhogy nagyon rákaptam az ilyen “hagyományos” dolgokra. A szomszédban lakik egy lány, Petra. Ő tanított meg például arra, hogy hogyan kell szappant készíteni.

Mutatott egy webshopot, a Humanity Áruházat, ahol mindenféle dolgot be lehet szerezni ehhez, én ezt a linket el is mentettem magamnak: https://www.humanityaruhaz.hu/termek/natrium-hidroxid_gyongy_900_gramm.html. Ez ugyanis az úgynevezett nátrium-hidroxid gyöngynek a linkje, és mivel nem tudom megjegyezni a nevét, muszáj volt elmentenem. Tulajdonképpen ez egy szappan alapanyag, amit szilárd szappanokhoz kell használni. De a weboldalon is felhívják a figyelmet többször is arra, hogy rendkívül veszélyes anyag, vagyis hát sérüléseket okozhat. Így nagyon fontos ügyelni arra, hogy az előírásoknak megfelelően használjuk, csak kesztyűben, de akár még védő szemüvegben is! De nem kell aggódni, mert ettől nem lesz veszélyes a szappanod!

Éppen ezért, én nem is mertem elsőnek egyedül használni, úgyhogy Petra segített benne. Szerencsére a részletes leírást adott a használatáról a Humanity, úgyhogy gond nélkül ment minden. Legközelebb már én is be merem vállalni egyedül.

Amúgy, minden mást is innen szereztünk be, nem csak a nátrium-hidroxidot. Azt még nem is mondtam, hogy ennél a webshopnál, szuper gyors a kiszállítás: ha megrendelsz valamit, az nagy valószínűséggel 1-2 napon belül már nálad is lesz. Úgy, hogy minimális szállítási díjat kell fizetni, bár ennek összege függ attól is, hogy mekkora a rendelésed értéke; egy bizonyos összeg felet például nem kell már sem szállítási, sem pedig utánvételi díjat fizetni. Persze nem csak utánvéttel lehet fizetni, hanem online is van erre lehetőség. De ennek természetesen nincsenek egyéb kezelési költségei.

Kicsit azért alaposabban is megvizsgáltam magamnak ezt az oldalt. Szeretem tudni, hogy mégis kiktől és pontosan honnan is rendelek, úgyhogy ez most sem volt másképp. De nem inogtam meg, sőt: nekem nagyon szimpatikus az, amit a Humanity Áruház képvisel. Ők azáltal próbálnak tenni a környezetünkért, hogy segítik az embereket, hogy hozzájussanak természetes alapanyagokhoz, hogy otthon készíthessenek kozmetikumokat, esetleg tisztítószereket. Mindezt pedig megfejelik még azzal is, hogy a csomagolásokhoz is újrahasznosított papírt használnak – már amelyik terméknél erre van lehetőség, mert ugye azért első a biztonság.

A kutakodásom alatt észrevettem, hogy van egy olyan menüpont is, ami alatt akciós termékeket lehet találni. Na gondoltam, hajrá, ez az én helyem. Azóta is mindig megnézem, van-e valami még szuperebb ajánlatuk számomra.

Na, de, kicsit elkalandoztam… A lényeg a lényeg: ha te is szeretnél szappant csinálni, akkor feltétlenül nézz fel a webshopra (https://www.humanityaruhaz.hu/termek/natrium-hidroxid_gyongy_900_gramm.html) és olvasd el alaposan, hogy mit kell tudni a nátrium-hidroxidról, mielőtt csak úgy beleugranál és elkezdenéd használni. Csak ügyesen!